Pasta met pancetta en vijgen

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediƫnten
  • 400 g tagliatelle
  • 200 g Spar pancetta
  • 8 rijpe vijgen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels Spar gehakte peterselie
  • 1 koffielepel rozemarijnnaaldjes
  • 1 koffielepel tijmnaaldjes
  • 5 cl droge witte wijn
  • 12,5 cl kippenbouillon
  • Boni Selection olijfolie
  • 3 sneden oud wit brood
  • Boni Selection olijfolie
Recept

1. Pangrattato: verkruimel het brood in de blender. Bak het broodkruim krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.
2. Snij de vijgen in partjes en de pancetta in reepjes.
3. Pel de ui en teentjes look en snipper fijn. Hak de rozemarijn en tijm fijn.
4. Verwarm een eetlepel olie in een pot en bak de pancetta knapperig, schep uit de pot en laat uitlekken op keukenpapier.
5. Roerbak de uisnippers zacht, voeg looksnippers, tijm en rozemarijn toe en overgiet met de wijn.
6. Laat de wijn inkoken, haal van het vuur en voeg bouillon, vijgen en peterselie toe.
7. Schep de helft van de pancetta erdoor en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
8. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en vang een kop van het kookvocht op.
9. Schep de pasta door het vijgenmengsel samen met 1 dl kookvocht en verwarm op een laag vuur.
10. Werk af met de rest van de pancetta en bestrooi met pangrattato.

< naar recepten