Pasta met pancetta en pistachenotencrème


Ilona & Dennis
spar achterbroek
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe 125 g pistachenoten met de olijfolie in een blender. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn. Voeg ook enkele blaadjes basilicum toe en mix nogmaals.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij de pancetta in fijne reepjes en leg de reepjes verspreid op een bakplaat bedekt met bakpapier. Steek in de oven tot de pancetta krokant is (± 15 min).
-
Hak 4 el pistachenoten wat fijner en rooster in een pan zonder vetstof.
-
Kook de tagliatelle in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
-
Giet de pasta af en meng de pistachenotencrème eronder.
-
Verdeel de pasta met saus over de borden en werk af met de gedroogde pancettastukjes, gehakte pistachenootjes en versgeraspte Parmezaanse kaas.