Italiaanse gevulde gepofte aardappel

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 4 (± 200 gr per stuk) grote bloemige aardappelen
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 eetlepels Boni Selection zongedroogde tomaatjes op olie
  • 2 eetlepels Boni Selection ontpitte zwarte olijven
  • handvol rucola
  • handvol kerstomaatjes
  • 2 eetlepels verse basilicumblaadjes
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de aardappelen en kook ze 15 minuten in de schil. Laat uitlekken.
3. Bestrooi de aardappelen met een beetje zout en verpak ze stevig in aluminiumfolie. Leg ze in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (± 50 minuten).
4. Snij intussen de kerstomaatjes in partjes, de mozzarella in blokjes, de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Schep alles door elkaar met de rucola.
5. Snij de aardappelen in de folie bijna doormidden en hol ze een beetje uit. Verdeel het mozzarellamengsel over de aardappelen en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
6. Scheur de basilicumblaadjes fijn. Werk af met basilicum en serveer.

< naar recepten