Dunne lende met gepofte gevulde patat

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de aardappelen en wikkel in aluminiumfolie. Leg in een ovenschaal op een bedje grof zeezout en zet in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 2 uur.
-
Snij 4 aardappelen overlangs in 2 helften. Haal een deel van de aardappel eruit. Pel de andere aardappelen en plet deze met de aardappelstukjes uit de andere 4 stuks. Laat de maïs en bonen uitlekken.
-
Meng de geplette aardappelen met de zure room, peterselie, maïs en bonen. Kruid met peper en zout.
-
Vul de uitgeholde aardappelen met de vulling. Hou warm in de oven.
-
Bak de dunne lende in hete boter mooi gaar en krokant aan beide zijden.
-
Laat het vlees 5 minuten rusten op een rooster. Hou de braadjus bij.
-
Snij het vlees in fijne plakjes en dresseer op het bord. Zet de gevulde aardappel op het bord en serveer met wat maïs, bonen en peterselie.
-
Kruid het vlees nog wat extra bij met grof zeezout en peper van de molen. Werk af met de braadjus.