Gepofte aardappel met Skägenvulling PT1H 4 porties 1 kleine rode ui 4 el zure room 500 g Spar roze garnalen 1 bosje verse dille 3 eetlepels Spar olijfolie 4 grote bloemige Spar aardappelen 1 zeste en sap van citroen rode lompviseitjes

Gepofte aardappel met Skägenvulling

35dd4b12cef2225233e79471353362de30d74a39d7e0613d88bc60a4015fab4f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de aardappelen en kook ze 15 minuten in de schil. Laat ze uitlekken. Pel de rode ui en snipper fijn.

  3. Bestrooi de aardappelen met een beetje zout en verpak ze stevig in aluminiumfolie. Leg ze in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (± 50 minuten).

  4. Doe de gepelde garnalen in een kom samen met de uisnippers, fijngesneden verse dille, zure room, olijfolie, citroensap en zeste. Schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat de vulling rusten.

  5. Snij de aardappelen in de folie bijna doormidden. Schep de vulling erop. Werk af met viseitjes en enkele plukjes verse dille.