Gepofte aardappel met grijze garnalen en tomaat

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 4 grote bloemige aardappelen van ± 200 g per stuk
  • 200 g Spar grijze garnalen
  • 150 g zure room
  • 100 g rode kerstomaatjes
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de aardappelen. Kook ze 15 minuten in de schil, giet af en laat uitlekken.
3. Bestrooi met een beetje zout en verpak ze stevig in aluminiumfolie. Leg ze in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (± 50 minuten).
4. Snij de kerstomaatjes in stukjes.
5. Snij een kruis in de gare aardappelen en duw onderaan zodat het kruim er aan de insnijding uitkomt.
6. Schep de zure room erin en verdeel de garnalen en tomaatjes erover. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
7. Snipper de bladpeterselie fijn en strooi over de aardappelen.

< naar recepten