Panzanella met tapastomaten, gegrilde scampi’s, kikkererwten, burrata en eikenbladsla

Panzanella met tapastomaten, gegrilde scampi’s, kikkererwten, burrata en eikenbladsla

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Pel de look en pers fijn. Meng de look met het gerookt paprikapoeder en 5 el olijfolie. Schep de scampi's erdoor en laat 2 u marineren in de koelkast.

 2. Dressing

  Snipper de basilicum grof en mix met het paprikapoeder, de balsamicoazijn, honing en Griekse olijfolie door de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.

 3. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water in een zeef. Dep droog met een propere handdoek of keukenpapier. Zet 15 min op bakpapier in de oven op 200°C.

 4. Bestrooi met de cajunkruiden en roer er 2 el olijfolie door. Laat 15 min verder bakken in de oven.

 5. Snij het ciabattabrood in blokjes van 2 x 2 cm. Besprenkel met olie en bestrooi met wat zwarte peper en zout. Zet 10 à 12 min in de oven op 200°C. Roer halfweg de baktijd even om.

 6. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Snij de watermeloen in driehoekjes. Schil de mango en snij in blokjes van 2 x 2 cm. Halveer de tapastomaten. Snij de olijven in ringen en de snackkomkommers in fijne schijfjes.

 7. Verwijder de wortel van de eikenbladsla en was de sla grondig. Zwier droog.

 8. Schik de sla op een grote schaal en beleg met de gebakken broodblokjes, watermeloen en mango. Voeg de rode ui, snackkomkommers en tapastomaatjes toe.

 9. Giet het vocht van de burrata en snij in 4. Leg op de salade. Werk af met de zwarte olijven en geroosterde kikkererwten. Kruid met zwarte peper en zout.

 10. Bak de scampi’s aan elke kant 1 min in een grillpan of op de BBQ. Schik op de salade.

 11. Serveer met de dressing.