Bombardino pirata
Ingrediënten
- 6 eidooiers
- 6 kl suiker
- snuifje zout
- snuifje nootmuskaat
- 30 ml rum
- 175 ml Boni volle melk
- 100 ml Boni slagroom (40% V.G.)
- enkele druppels vanille-extract
- snuifje cacaopoeder
Recept
- Klop de slagroom met het vanillearoma stijf. Zet koud in de koelkast tot gebruik.
- Klop de eigelen wit en schuimig met de suiker, de nootmuskaat en een snuifje zout.
- Verwarm de melk met de rum op een zacht vuur.
- Klop ondertussen de schuimige eigelen au bain-marie op, tot de massa begint te binden. Haal van het vuur.
- Voeg de warme melk al kloppend toe.
- Zet terug au bain-marie op het vuur en klop 1 à 1,5 min door tot een mooi gebonden massa.
- Verdeel de ‘sabayon’ over 4 koppen.
- Serveer met de slagroom en een snuifje cacaopoeder.
Delen