Capellini met lookmascarpone, shiitake, waterkers en coppa PT30M 4 porties 400 g shiitake 50 g Parmezaanse kaas 150 g Spar coppa 5 blaadjes salie 1 bosje waterkers 400 g Boni cappellini 1 bol knoflook 400 g Boni mascarpone 50 g pijnboompitten 1 dikke sjalot Boni olijfolie fleur de sel

Capellini met lookmascarpone, shiitake, waterkers en coppa

d8606b3bd55889511c41feb9d2e8f988230cdddb721dbab38e02e21ca2385b24.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Leg de bol look in een ovenschotel en besprenkel met wat olijfolie.

  3. Zet 40 min in de voorverwarmde oven.

  4. Snij het bovenste deel van de look eraf en duw het vruchtvlees uit de pel.

  5. Rooster de pijnboompitten al roerend goudbruin in een droge koekenpan op een matig vuur.

  6. Snipper de salie fijn. Pel de sjalot en snipper fijn.

  7. Snij de shiitake in schijfjes.

  8. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de shiitake mooi bruin in de hete olie. Roer de sjalot, geroosterde look en salie erdoor.

  9. Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Laat sudderen op een zacht vuur.

  11. Kook de capellini beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking. Voeg wat van het pastakookvocht toe aan de mascarponesaus, indien deze te droog wordt.

  12. Schep de capellini na gaartijd uit het pastawater en voeg bij de mascarponesaus. Laat nog kort even warm worden in de saus.

  13. Serveer op een bord afgewerkt met enkele sneetjes coppa, stukjes Parmezaanse kaas, toefjes waterkers, de pijnboompitten en wat fleur de sel.