Capellini met lookmascarpone, shiitake, waterkers en coppa
Ingrediënten
- 400 g Boni capellini
- 1 dikke sjalot
- 1 bol look
- 400 g shiitake
- 400 g Boni mascarpone
- 5 blaadjes salie
- 1 bosje waterkers
- 50 g Spar pijnboompitten
- 150 g Spar coppa
- 50 g Parmezaanse kaas
- Boni olijfolie
- fleur de sel
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de bol look in een ovenschotel en besprenkel met wat olijfolie.
- Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
- Snij het bovenste deel van de look eraf en duw het vruchtvlees uit de pel.
- Rooster de pijnboompitten al roerend goudbruin in een droge koekenpan op een matig vuur.
- Snipper de salie fijn. Pel de sjalot en snipper fijn.
- Snij de shiitake in schijfjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de shiitake mooi bruin in de hete olie. Roer de sjalot, geroosterde look en salie erdoor.
- Voeg de mascarpone toe en laat smelten. Kruid met zwarte peper en zout.
- Laat sudderen op een zacht vuur.
- Kook de capellini beetgaar in gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking. Voeg wat van het pastakookvocht toe aan de mascarponesaus, indien deze te droog wordt.
- Schep de capellini na gaartijd uit het pastawater en voeg bij de mascarponesaus. Laat nog kort even warm worden in de saus.
- Serveer op een bord afgewerkt met enkele sneetjes coppa, stukjes Parmezaanse kaas, toefjes waterkers, de pijnboompitten en wat fleur de sel.
Delen