Zelfgemaakte ricotta

4Geen vlees/vis100minPrint
Ingrediënten
  • 750 ml Boni Selection verse volle melk (géén UHT-melk)
  • 250 ml Boni Selection room 40%
  • 100 ml verse karnemelk (ongesuikerd)
  • 3 el sap van citroenen
  • ½ kl keukenzout
Recept

1. Warm de melk en room op tot 85°C in een hoge kookpot. Roer lichtjes met een houten lepel.
2. Voeg de karnemelk en het citroensap toe. Haal van het vuur.
3. Giet het zout erbij.
4. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min rusten.
5. Giet voorzichtig door een zeef met neteldoek. Laat mooi uitlekken en afkoelen in de ijskast. 2 à 3 u later heb je mooie verse, stevige, kruimelige ricotta.
6. Bewaar in de ijskast tot gebruik.

< naar recepten