Tags

Hoe maak ik zelf confituur, chutney of gelei?

Ontdek het verschil tussen confituur, chutney en gelei. Er zijn in ieder geval twee overeenkomsten: zelf maken is makkelijk én vers zijn ze nog lekkerder op brood, op een toast of in een dessert. Laat je inspireren door onze recepten voor confituur, chutney en gelei.

Zelf confituur maken

Confituur wordt gemaakt door stukken fruit of groente en suiker te koken. Je kan heel wat soorten fruit en groenten combineren. Zo is een combinatie van aardbei en rabarber een echte voltreffer.

Zelf chutney maken

Chutney wordt gemaakt van vruchtenpuree en op smaak gebracht met kruiden. Chutney is heel lekker op een toast met kaas of bij een kaasplank. Mangochutney is een zalige combinatie met een gerecht zoals curry.

Zelf gelei maken

Voor gelei wordt alleen het vruchtensap gebruikt. Je kan zelf vruchtensap maken door fruit in te koken en daarna het sap te laten uitlekken. Gelei combineert goed met yoghurt en desserten.

Hoe bewaar je zelfgemaakte confituur?

Zelfgemaakte confituur, chutney en gelei bewaar je allemaal op dezelfde manier: donker, droog en koel. Stop je zelfgemaakte lekkernij in een afgesloten pot, dan kan je er zeker een paar maanden van genieten. Zet de pot na opening in de koelkast.