Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
(voor ± 700 ml)
 - 
                    
                    
Schil de ananas, snij de harde kern weg en snij in kleine stukjes.
 - 
                    
                    
Reinig de bokaaltjes en deksels met kokend water en zet omgekeerd op een schone doek.
 - 
                    
                    
Schil en rasp de gember.
 - 
                    
                    
Doe de ananasstukjes in een ruime kookpot met het citroen- en limoensap en de kokos. Laat even stoven en licht karamelliseren.
 - 
                    
                    
Giet het sinaasappelsap in de blender en voeg de geraspte gember en het ananasmengsel toe. Mix kort en giet terug in de pot.
 - 
                    
                    
Breng aan de kook en roer de suiker erdoor.
 - 
                    
                    
Laat 4 min koken.
 - 
                    
                    
Draai de gereinigde bokaaltjes om. Vul ze tot de rand, schroef het deksel erop en draai ze om. Laat afkoelen en draai ze dan pas terug om.
 - 
                    
                    
Bewaar op een koele, donkere plaats.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders