Platte kaas met kweepeergelei

1Zoet120minPrint
Ingrediƫnten
  • 1 pot platte kaas
  • 1 kg kweeperen
  • 1 kaneelstok
  • 1 kruidnagel
  • 2 jeneverbessen
  • fijne suiker (verhouding 1 liter kweeperenkookvocht + 1 kg suiker)
Recept

1. Kweepeergelei: was de kweeperen en schil ze niet. Snij ze in 2. Zet ze op in een grote ketel. Voeg 1 liter water toe en de kruiden. Breng aan de kook en laat koken tot de peren gaar zijn. Laat afkoelen en rusten in de pot gedurende 12 uur. Giet het vocht door een fijne puntzeef met neteldoek in.
2. Meet de hoeveelheid sap en voeg een gelijke hoeveelheid suiker toe. Breng aan de kook en laten indikken op een zacht vuur tot de gewenste dikte. Schuim regelmatig af. Doe in propere bokalen, sluit af met een deksel en draai om. Laat afkoelen.
3. Doe een lepel kweeperengelei bij de platte kaas. Dit is een andere manier van zoeten.

< naar recepten