Hangop met pistache en druiven

6Zoet15minPrint
Ingrediënten
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 250 g room
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 50 g pistachenoten
  • enkele muntblaadjes
  • 8 witte druiven
  • 8 blauwe druiven
Recept

1. Laat de yoghurt 1 dag op voorhand uitlekken, in de koelkast, door een propere neteldoek in een vergiet.
2. Roer de bekomen hangop los in een beker.
3. Klop de room met de suiker stijf tot slagroom. Schraap het merg uit de vanillestok en meng onder de hangop.
4. Spatel de yoghurt en slagroom voorzichtig door elkaar en vul de glaasjes.
5. Snij de druiven in 2 en verwijder de pitjes. Hak de pistachenoten fijn.
6. Werk de glaasjes af met de druifjes, gehakte pistachenoten en een takje munt.

< naar recepten