Toast met paté en sinaaschutney

7372e7e823c0476d9fd2211c38d52e8048116532990200da736dd248091f5af4.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de zeste van de sinaasappel.

  2. Snij de schil van elke sinaasappel.

  3. Snij de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit. Plet de vliezen tussen de handpalmen en vang het sap op.

  4. Pel de ui en snij in halve ringen.

  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes uit de rode chilipeper en snij fijn.

  6. Schil de mango en snij in fijne blokjes.

  7. Verhit de arachideolie in een kleine kookpot.

  8. Bak de halve uienringen glazig. Voeg de chilipeper en saffraan toe en roer goed om.

  9. Voeg per persoon 12,5 ml sinaasappelsap, de sinaasappelpartjes, zout en de zeste van sinaasappel toe. Blus met de appelazijn en voeg de geleisuiker toe.

  10. Laat 20 min zeer rustig koken, zonder deksel.

  11. Voeg de mango toe en laat nog 25 min rustig koken.

  12. Vul een gesteriliseerde confituurpot met de chutney. Sluit goed af en laat omgekeerd afkoelen.

  13. Schik een stukje paté op elk toastje. Verdeel er wat sinaaschutney over en werk af met roze bessen.