Toast met paté en sinaaschutney

7372e7e823c0476d9fd2211c38d52e8048116532990200da736dd248091f5af4.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 0.5 sinaasappelen

    Haal de zeste van de sinaasappel.

  2. Ingrediënten: 3.0 sinaasappelen

    Snij de schil van elke sinaasappel.

  3. Snij de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit. Plet de vliezen tussen de handpalmen en vang het sap op.

  4. Ingrediënten: 1.0 uien

    Pel de ui en snij in halve ringen.

  5. Ingrediënten: 1.0 rode chilipepers

    Verwijder de steelaanzet en zaadjes uit de rode chilipeper en snij fijn.

  6. Ingrediënten: 0.5 mango's

    Schil de mango en snij in fijne blokjes.

  7. Ingrediënten: 2.0 el Boni arachideolie

    Verhit de arachideolie in een kleine kookpot.

  8. Ingrediënten: 1.0 dopjes saffraan

    Bak de halve uienringen glazig. Voeg de chilipeper en saffraan toe en roer goed om.

  9. Ingrediënten: 200.0 g geleisuiker 150.0 ml ciderazijn 0.5 kl zout

    Voeg per persoon 12,5 ml sinaasappelsap, de sinaasappelpartjes, zout en de zeste van sinaasappel toe. Blus met de appelazijn en voeg de geleisuiker toe.

  10. Laat 20 min zeer rustig koken, zonder deksel.

  11. Voeg de mango toe en laat nog 25 min rustig koken.

  12. Vul een gesteriliseerde confituurpot met de chutney. Sluit goed af en laat omgekeerd afkoelen.

  13. Ingrediënten: 40.0 g Spar paté 50.0 g Spar toastjes roze bessen (opgelegd)

    Schik een stukje paté op elk toastje. Verdeel er wat sinaaschutney over en werk af met roze bessen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit