Mangochutney PT2H 4 porties 125 ml appelazijn 1 el Boni zonnebloemolie 1 koffielepel kurkuma 1 kl kerriepoeder 80 g bruine kandijsuiker 1 cm gember 1 koffielepel cayennepeper 1 teentje knoflook 2 mango's 1 jonagoldappel 1 sinaasappel 1 rode ui 1 chilipeper 1 stok kaneel

Mangochutney

f4956c4b0da1ca45470cbf045ed4240809243feeb27f0d421ebf1bf20701d295.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. Meng met de suiker en laat 1 nacht rusten.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  4. Schil de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij het vruchtvlees met schil in blokjes. Pers de sinaasappel.

  6. Verhit de zonnebloemolie in een kookpot. Voeg de ui, de chilipeper, de look, de gember, de kurkuma, het currypoeder en de cayennepeper toe. Roer goed om.

  7. Roer de mango met suiker, appelblokjes en kaneelstok erdoor. Blus met het sinaasappelsap en de appelazijn.

  8. Laat op een zacht vuur 1 u koken onder deksel. Controleer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

  9. Laat nog 30 min koken zonder deksel. Kruid met zout.

  10. Giet in steriele confituurbokalen en sluit af met een deksel. Laat omgekeerd afkoelen.