Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en look. Versnipper beide en stoof glazig in 2 el olijfolie.
-
Spoel de druiven.
-
Voeg de druiven, de bruine suiker, de balsamicoazijn, de kruiden en het water bij de ui en look. Kruid met peper en zout.
-
Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 10 min sudderen tot de druiven zacht zijn.
-
Prak de druiven grof met een pureestamper en laat verder indikken zoals confituur. Plaats geen deksel op de kookpot.
-
Giet de hete chutney in steriele bokaaltjes. Sluit de bokaaltjes, draai 5 min om en laat daarna afkoelen. Bewaar in de koelkast.
-
Serveer de chutney bij kaas en knäckebröd.Tip: je kan de chutney direct serveren of een paar weken bewaren in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven