Druivenchutney met kaas en knäckebröd

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g blauwe druiven
  • 5 el bruine suiker
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • ¼ kl komijnpoeder
  • 1 takje verse tijm en rozemarijn
  • 1 el water
  • 2 el Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Pel de ui en look. Versnipper beide en stoof glazig in 2 el olijfolie.
  2. Spoel de druiven.
  3. Voeg de druiven, de bruine suiker, de balsamicoazijn, de kruiden en het water bij de ui en look. Kruid met peper en zout.
  4. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 10 min sudderen tot de druiven zacht zijn.
  5. Prak de druiven grof met een pureestamper en laat verder indikken zoals confituur. Plaats geen deksel op de kookpot.
  6. Giet de hete chutney in steriele bokaaltjes. Sluit de bokaaltjes, draai 5 min om en laat daarna afkoelen. Bewaar in de koelkast.
  7. Serveer de chutney bij kaas en knäckebröd.

Tip: je kan de chutney direct serveren of een paar weken bewaren in de koelkast.

< naar recepten