Grootmoeders aardbeien confituur met zwarte peper

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 500 g aardbeien
  • 50 ml rode bietsap
  • 400 g geleisuiker
  • 1 kl gemalen zwarte peper
  • 2 el balsamicoazijn
Recept
  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij grotere exemplaren in stukjes.
  2. Zet de aardbeien samen met het rode bietensap en de zwarte peper op een zacht vuur en laat zachtjes ± 15 min pruttelen, totdat het vocht wat is ingekookt.
  3. Voeg de geleisuiker toe en laat 2 min meekoken.
  4. Werk af met de balsamicoazijn.
  5. Was de potjes in de vaatwas of kook ze even in een pot met kokend water.
  6. Giet de confituur net van het vuur in de glazen potjes. Doe ze dicht en draai om zodat het deksel ook ontsmet is.
  7. Bewaar op een donkere, koele plaats.
< naar recepten