Witlofconfituur

8Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 500 g witlof
  • sap van ¼ citroen (± 25 ml)
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
  • 40 ml rode wijn
  • ½ dl frambozenazijn
  • ½ koffielepel balsamicocrème
  • 500 g confituursuiker
  • 1 eetlepel bosbessenconfituur
Recept

1. Snij het bittere gedeelte uit de witlofstronken en snij ze vervolgens fijn. Spoel het witlof en laat goed uitlekken.
2. Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg het fijngesneden witlof toe. Roer goed en laat 5 à 10 minuten stoven tot al het vocht verdwenen is.
3. Blus met de frambozenazijn, citroensap en rode wijn. Laat 5 minuten pruttelen zonder deksel op de kookpot.
4. Neem de kookpot van het vuur en voeg de suiker toe. Meng goed en zet terug op het vuur. Laat 4 minuten doorkoken.
5. Spoel ondertussen de confituurpotjes om met warm water en laat uitlekken.
6. Vul de confituurpotjes met de warme confituur. Sluit onmiddellijk af.

< naar recepten