Vegetarische fritto misto met cashewdipsaus

Vegetarische fritto misto met cashewdipsaus

Allergenen

Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Beslag: strooi het saffraanpoeder in het warme water.

  2. Zeef de bloem en strooi de gist erover. Klop het warme water en de yoghurt erdoor tot een glad beslag. Roer het zout erdoor.

  3. Dek af en laat minstens 2 u en maximum 12 u rusten.

  4. Week de cashewnoten 30 min in koud water.

  5. Laat de spinazie slinken in een grote pot, knijp het vocht eruit.

  6. Verwijder de zaadjes van de chilipeper.

  7. Dipsaus: spoel de cashewnoten en mix samen met de rest van de ingrediënten tot een gladde dipsaus. Kruid met peper en zout.

  8. Verwarm plantaardige frituurolie tot 190°C in de frietketel.

  9. Snij de groenten in hapklare stukken.

  10. Doop de groenten één voor één in het beslag en laat ze in de hete olie glijden.

  11. Frituur alles goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

  12. Serveer heet met de dipsaus.