Vegetarische groenteballetjes met broccoli-kruidenkaasdip PT1H 20 porties 100 g bulgur 3 dl water 1 blokje groentebouillon 3 jonge worteltjes 150 g doperwten (diepvries) 1 kikkererwten 1 teentje knoflook 2 el Boni olijfolie 2 sjalotten 1 schaaltje tuinkers 1 eidooier 1 el paneermeel 1 broccoli Boursin met kruiden citroensap Spar boter arachideolie

Vegetarische groenteballetjes met broccoli-kruidenkaasdip

56055a0b9f1f57c2ac6a5ef1ef3e89b2ea79aa1682f92e552d8a65bb7db6cd7e.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de bulgur 10 min in water met het groentebouillonblokje.

  2. Ontdooi de diepvrieserwtjes in heet water.

  3. Schil de jonge wortels en snij in kleine dobbelsteentjes.

  4. Pel de sjalotten en look en snipper alles fijn. Stoof de sjalotten, look en wortelstukjes beetgaar in hete olijfolie. Laat alles afkoelen.

  5. Laat de kikkererwten en diepvrieserwten uitlekken.

  6. Mix de kikkererwten, 2 el gekookte bulgur en diepvrieserwten met de olijfolie en de tuinkers glad.

  7. Meng de puree van erwten onder de rest van de gekookte bulgur, gestoofde groentjes, eidooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout.

  8. Vorm quenelles van de mengeling en laat een nachtje rusten in de koelkast.

  9. Kook de broccoli beetgaar in kokend, gezouten water en laat afkoelen. Mix de broccoli glad met de kruidenkaas, kruid met peper en zout en verfris met citroensap.

  10. Bak de balletjes goudbruin in een ruime hoeveelheid olie met een klontje boter en serveer direct. Serveer met de koude broccolikruidenkaasdip.