Vegetarische miniworstenbroodjes

Vegetarische miniworstenbroodjes

Allergenen

Eieren , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng ½ l water met een bouillonblokje aan de kook.

  2. Spoel de linzen in een fijne zeef en voeg toe aan het kokende water.

  3. Laat 20 min koken op een zacht vuur, zonder deksel. Giet af.

  4. Pel de ui en snipper fijn.

  5. Snij de aubergine in blokjes.

  6. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  7. Verhit wat arachideolie in een bakpan en bak de ui glazig.

  8. Voeg de aubergineblokjes en chilipeper toe en roerbak enkele min. Breng op smaak met de ketjap manis, sojasaus en currypoeder. Bak al roerend tot de massa weer droog is.

  9. Doe de gebakken aubergines met de linzen in een hakmolen en mix kort tot een grove pasta.

  10. Verwarm de oven voor op 200°C.

  11. Rol het bladerdeeg open en snij in 12 ‘taartpunten’.

  12. Neem een driehoek en leg een el van de linzenpasta op het breedste deel van de bladerdeegdriehoek.

  13. Klop een eidooier los met een klein beetje water en strijk de rest van het bladerdeeg ermee in.

  14. Rol op tot een ‘worstenbrood’. Bestrijk de buitenkant van het worstenbroodje met eigeel.

  15. Plaats de gerolde worstenbroodjes op een ovenplaat met bakpapier.

  16. Bak 12 à 15 min af in de voorverwarmde oven. Serveer warm.