Volkorenpasta met ratatouille en groenteballetjes

Volkorenpasta met ratatouille en groenteballetjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en lookteentjes en snipper beide fijn. Snij de aubergine en courgettes in dobbelsteentjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. Stoof de uisnippers en paprikastukjes aan in olijfolie. Voeg de aubergine, courgette, look, tomatenstukjes en gedroogde kruiden toe. Laat op een zacht vuurtje garen.

  3. Breng de ratatouille op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet de pasta af en laat uitlekken.

  5. Bak de balletjes aan alle zijden goudbruin in olijfolie.

  6. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden. Schep de ratatouille en balletjes erop en werk af met basilicumblaadjes.