Veggiebal met ratatouille en rucolapesto

Veggiebal met ratatouille en rucolapesto

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto: gril de pijnboompitten in een hete pan zonder vetstof. Pel het teentje look en snij in stukjes. Doe alle ingrediënten in de blender en laat mixen tot een homogene puree. Kruid met peper en zout. Bewaar in de koelkast.

  2. Spoel de courgette en aubergine. Spoel de rode paprika, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn. Snij de courgette en aubergine in kleine blokjes, gebruik enkel de buitenste delen en geen pitjes. Snij de paprika in fijne brunoise. Meng alle groenten.

  3. Snij het wit brood in kleine stukjes en meng onder het vegetarisch gehakt. Voeg de gemengde groenten en het ei toe aan het gehakt en meng grondig.

  4. Maak bolletjes van de veggiemengeling. Wentel deze in wat bloem, losgeklopt eiwit en als laatste door het paneermeel. Duw de bolletjes wat plat. Laat ze hard worden in de koelkast.

  5. Bak de veggieballetjes ongeveer 5 minuten in heet frituurvet van 170°C of bak ze ongeveer 8 à 10 minuten in de oven op 180°C *.

  6. Schep wat rucolapesto op het bord en schik de veggiebal erop.

  7. * Als de veggiebal wat slapper is, kan je ze beter in de oven bakken zodat ze niet uit elkaar valt in het hete vet.