Pisto Manchego

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 witte ui
  • 600 g groene, gele en rode paprika
  • 300 g Roma tomaten
  • 250 g courgette
  • 20 g lookteentjes
  • 4 eetlepels Spar Griekse olijfolie
  • pilipili
  • 12 cl droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 60 g fijngeraspte Manchego kaas
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
Recept

1. Pel de ui en snij in fijne ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snij ze in fijne reepjes of ringen.
2. Pel de look en snipper fijn. Snij de courgette in 4 en daarna in fijne plakjes.
3. Snij de tomaten in stukjes.
4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui, look en paprika’s. Laat even stoven en voeg de courgetteplakjes toe. Roer regelmatig. Besprenkel met de wijn en laat tot de helft inkoken.
5. Zet het vuur laag en voeg de tomatenstukjes toe. Laat ze stoven tot het vrijgekomen sap verdampt is. Roer de peterselie, azijn en de rest van de olijfolie erdoor.
6. Breng op smaak met pilipili, versgemalen zwarte peper en zeezout.
7. Verdeel over de diepe borden en bestrooi met geraspte kaas.

< naar recepten