Risotto met groene asperges en bieslookpesto

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g groene asperges
  • 300 g risottorijst
  • 1 sjalot
  • 12,5 cl droge witte wijn
  • 1 liter tuinkruidenbouillon (van blokje)
  • 5 cl Spar room
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Boni Selection olijfolie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 volle eetlepel Spar pijnboompitten
  • 2 teentjes look
  • 3 volle eetlepels geraspte parmezaan
  • 5 cl Boni Selection olijfolie
Recept

1. Pesto: snij de bieslook fijn. Pel de teentjes look. Pureer pijnboompitten, bieslook, look en olijfolie met de staafmixer. Schep de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
2. Breek de houterige uiteinden van de groene asperges.
3. Snij in 4 cm lange schuine stukken.
4. Blancheer de aspergestukjes beetgaar in licht gezouten water.
5. Pel het sjalotje en snipper fijn.
6. Verwarm de tuinkruidenbouillon.
7. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een kookpot met dikke bodem en fruit hierin de sjalotsnippers zacht.
8. Schep de rijst erdoor en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en glazig zijn. Overgiet met de wijn en laat uitdampen.
9. Voeg vervolgens een pollepel warme bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voor je een nieuwe lepel toevoegt; roer regelmatig met een houten lepel. Kook in 15 à 18 minuten beetgaar.
10. Schep, van het vuur, de room, asperges en de helft van de pesto erdoor.
11. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat nog 5 minuten rusten onder deksel.
12. Serveer met de rest van de pesto en de Parmezaanse kaas.

< naar recepten