Tortano met mozzarella en Gandaham

6Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 15 g verse gist
  • 300 ml lauw water
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 1 eetlepel Boni Selection honing
  • 1,5 eetlepel zeezout
  • 175 g tarwebloem
  • 275 g vloeibare bloem
  • 200 g mozzarella
  • 200 g Gandaham bruschetta
  • verse rozemarijn
  • zongedroogde tomaatjes
Recept

1. Verkruimel de gist in een kom en los op in het water. Voeg de olijfolie, honing en het zout toe.
2. Voeg de 2 soorten bloem in kleine hoeveelheden tegelijk toe en kneed tot een elastisch deeg gedurende ± 10 minuten.
3. Dek de kom af met een propere doek en laat ± 40 minuten rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
4. Duw het deeg met je handen tot een rechthoek van 1 cm dik. Gebruik geen deegrol, anders druk je de lucht eruit.
5. Snij de mozzarella in plakjes en de Gandaham in sneetjes. Rits de rozemarijnnaaldjes van de takjes.
6. Beleg het deeg met de mozzarella, Gandaham, zongedroogde tomaatjes en rozemarijn.
7. Bestrijk de randen met een beetje water en rol het deeg tot een dikke worst. Buig deze tot een krans.
8. Verwarm de oven voor op 250°C.
9. Leg de deegkrans op een bakplaat met bakpapier. Strooi er een beetje bloem over. Dek af met een propere doek en laat ± 30 minuten rijzen.
10. Zet het brood in de oven en verlaag de temperatuur tot 200°C.
11. Bak het brood ± 35 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

< naar recepten