Tortano Napoletano

8Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 100 g Spar salami
  • 50 g Spar Italiaanse ham
  • 50 g parmezaan
  • 50 g pecorino
  • 100 g Spar jonge kaas
  • 3 hardgekookte Spar eieren
  • Spar olijfolie
  • 330 g tarwemeel voor wit brood (Soubry)
  • 200 ml lauw water
  • 15 g Spar boter
  • 3,6 g zout
  • 3 g droge gist
Recept

1. Doe de bloem in de keukenmachine. Los de gist op in lauw water en voeg geleidelijk aan de bloem toe. Voeg dan zout en boter toe en kneed 5 à 10 minuten tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een bol, dek af met een doek en laat op een warme plaats 30 minuten rijzen.
2. Snij intussen de verschillende soorten kaas in kleine blokjes, het vlees in reepjes en de eieren in stukken.
3. Verwarm de oven voor op 225°C.
4. Druk de lucht uit het deeg. Druk het deeg plat en vouw weer dicht. Dek af en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
5. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ½ cm dikte.
6. Verdeel de blokjes kaas, het vlees en de eieren over het deeg. Kruid met versgemalen zwarte peper en rol het deeg op.
7. Vorm een tulband, dit kan in een bakvorm of op de bakplaat. Bestrijk het deeg met olijfolie. Plaats de tortano 40 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Laat afkoelen.

< naar recepten