Open lasagne met mosselen en garnalen

Open lasagne met mosselen en garnalen

Allergenen

Selder , Schaaldieren , Vis , Melk , Weekdieren , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.

  2. Pel de sjalotten en snipper grof. Was de selder en snij in stukken.

  3. Verhit 2 el boter in een mosselpot. Bak de selder en ½ van de sjalotten glazig. Voeg de mosselen toe en breng aan de kook onder deksel. Schud na enkele min op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.

  4. Zeef de mosselen en haal ze uit de schelp. Hou het mosselvocht bij.

  5. Garnalensaus: pel de garnalen. Hou de koppen en pellen bij en spoel ze af onder koud water.

  6. Pel de look en plet fijn met de zijkant van een groot mes.

  7. Smelt boter en arachideolie in een braadpan.

  8. Bak de garnalenpellen en -koppen stevig aan. Roer regelmatig, zodat ze niet aanbranden. Voeg de grofgesneden sjalot en look toe. Roer om. Bak al roerend de tomatenpuree en paprikapoeder 1 min mee.

  9. Blus met rode wijn en laat tot ½ inkoken. Bevochtig met de kreeften- of visfond en het apart gehouden mosselvocht. Laat 20 min rustig koken.

  10. Zeef de saus en voeg room toe. Laat de saus inkoken tot sausdikte en kruid met cayennepeper.

  11. Schil de wortel en snij in fijne julienne. Was het preiwit en snij in fijne julienne.

  12. Verhit wat arachideolie in een bakpan en roerbak de prei- en worteljulienne tot ze beetgaar zijn. Voeg de mosselen toe en laat even mee opwarmen.

  13. Breng gezouten water aan de kook. Snij de lasagnevellen in 6 vierkanten. Kook ze 2 min in het kokend water.

  14. Verdeel wat mosselen en juliennegroenten over elk bord. Leg er een vel lasagne over. Herhaal deze stap 2 keer.

  15. Werk af met versgepelde garnalen, enkele blaadjes platte peterselie en wat zwarte peper. Lepel de garnalensaus erover. Werk af met platte peterselie.