Open lasagne met mosselen en garnalen

Selder , Schaaldieren , Vis , Melk , Weekdieren , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Spoel de mosselen enkele keren in koud water. Verwijder de baard.
-
Pel de sjalotten en snipper grof. Was de selder en snij in stukken.
-
Verhit 2 el boter in een mosselpot. Bak de selder en ½ van de sjalotten glazig. Voeg de mosselen toe en breng aan de kook onder deksel. Schud na enkele min op. Laat nog 2 min verder koken, of tot de mosselen opengaan.
-
Zeef de mosselen en haal ze uit de schelp. Hou het mosselvocht bij.
-
Garnalensaus: pel de garnalen. Hou de koppen en pellen bij en spoel ze af onder koud water.
-
Pel de look en plet fijn met de zijkant van een groot mes.
-
Smelt boter en arachideolie in een braadpan.
-
Bak de garnalenpellen en -koppen stevig aan. Roer regelmatig, zodat ze niet aanbranden. Voeg de grofgesneden sjalot en look toe. Roer om. Bak al roerend de tomatenpuree en paprikapoeder 1 min mee.
-
Blus met rode wijn en laat tot ½ inkoken. Bevochtig met de kreeften- of visfond en het apart gehouden mosselvocht. Laat 20 min rustig koken.
-
Zeef de saus en voeg room toe. Laat de saus inkoken tot sausdikte en kruid met cayennepeper.
-
Schil de wortel en snij in fijne julienne. Was het preiwit en snij in fijne julienne.
-
Verhit wat arachideolie in een bakpan en roerbak de prei- en worteljulienne tot ze beetgaar zijn. Voeg de mosselen toe en laat even mee opwarmen.
-
Breng gezouten water aan de kook. Snij de lasagnevellen in 6 vierkanten. Kook ze 2 min in het kokend water.
-
Verdeel wat mosselen en juliennegroenten over elk bord. Leg er een vel lasagne over. Herhaal deze stap 2 keer.
-
Werk af met versgepelde garnalen, enkele blaadjes platte peterselie en wat zwarte peper. Lepel de garnalensaus erover. Werk af met platte peterselie.