Mosselen en garnaaltjes met parelcouscous en ratatouille

Schaaldieren , Gluten , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de parelcouscous beetgaar en hou apart.
-
Pel de sjalotten en snipper fijn. Pel de teen look.
-
Reinig de verschillende groenten en snij in kleine brunoise. Hou alles apart.
-
Stoof de sjalotten aan in olijfolie, pers de teen look hierin uit en laat kort meestoven.
-
Voeg de brunoise van paprika’s en courgette toe en laat kort meestoven.
-
Voeg de brunoise van tomaat toe en werk af met peper en zout.
-
Voeg de gekookte parelcouscous toe en warm alles samen op.
-
Reinig de mosselen door ze meermaals te wassen met koud water.
-
Stoof de mosselen aan in een ruime kookpot met een klein scheutje witte wijn. Schud enkele malen op. Hou apart wanneer ze open zijn.
-
Giet de jus van de mosselen en garnalenof kreeftenbouillon samen en voeg een kl tomatenpuree toe.
-
Doe de saffraan erbij en laat het ± 15 min zachtjes koken. Kruid met peper en zout.
-
Mix, net voor het opdienen, de zure room met een staafmixer door de saus.
-
Leg de parelcouscous met ratatouille in het midden van het bord. Schik daarop de garnaaltjes en mosseltjes. Werk af met de schuimige saus en wat peterselieplukjes.