Parelcouscous met scampi’s en mango
Ingrediënten
- 12 scampi’s
- 1 limoen
- 300 g parelcouscous
- 600 ml bouillon
- ½ zakje sojascheuten
- 1 bosje lente-ui
- 1 broccolini
- ½ pakje mange-tout
- ½ mango
- 1 sinaasappel
- Spar gezouten pindanootjes
- bicky uitjes
- Boni Selection mayonaise
- 1 kl sambal oelek
- 1 kl Boni Selection vloeibare honing
- 1 el olie
Recept
- Stoof de parelcouscous kort aan in olie.
- Voeg de bouillon toe en gaar onder deksel op een zacht vuurtje gedurende 10 min.
- Laat afkoelen.
- Schil de mango en mix ¼ mango met 2 el mayonaise en het sap van 1 sinaasappel glad. Meng door de couscous.
- Marinade: meng de sambal oelek met de honing en olie.
- Pel de scampi’s en marineer in de marinade.
- Bak de scampi’s op de barbecue of in een grillpan. Voeg limoensap toe naar smaak.
- Kook water en blancheer de peultjes en broccolini er kort in.
- Giet af en laat direct ‘schrikken’ in koud water.
- Versnij de lente-uitjes, sojascheuten, mango en sinaasappel.
- Hak de pinda’s wat kleiner.
- Schik de groenten en scampi’s in de kommetjes op de parelcouscous. Werk af met de mayonaise, pinda’s en bicky uitjes.
Delen