Scampi’s met mango en zoete chilisaus

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 24 grote scampi's
  • 2 rijpe mango's
  • 1 dl Thaise zoete chilisaus
  • 3 teentjes look
  • 1 bosje verse koriander
  • Spar arachideolie
  • basmatirijst
Recept

1. Ontdooi de scampi’s en pel ze. Verwijder het darmkanaal. Pluk de blaadjes van de koriander. Pel de look en snipper fijn.
2. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in stukjes.
3. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak hierin de looksnippers samen met de scampi’s tot ze roze kleuren. Overgiet met de saus en voeg de stukjes mango toe. Laat het geheel kort doorwarmen.
4. Roer de korianderblaadjes er vlak voor het serveren door.
5. Kook de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
6. Serveer de gewokte scampi’s met saus en basmatirijst.

< naar recepten