Fettuccine met pesto en zalm

Fettuccine met pesto en zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. d572cfa98a805b8013aa48c1dcd87c491cb078b5104a538b4539806384f209b2.jpg
    Pesto

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze een beetje kleuren.

  3. 85448b590bcdd70944986790738745c6d89abf16244246b6146bfe1b90855172.jpg

    Pel de look en snij in stukjes.

  4. acd3373b2533c0efde8c464195a07f88102c2b36bb000652155b2065536b807c.jpg

    Snij de basilicumblaadjes en zachte steeltjes grof en snij de Parmezaanse kaas in stukjes.

  5. 10c14b0ff4eac3b48940a3561d50c861015a217913ee0dd1fe3130ff8ff93e0f.jpg

    Doe de look, Parmezaanse kaas, basilicum en 2 el pijnboompitjes in een hakmolentje.

  6. 843f0cd9b830e13f183fa78802c6813295eb9f2386e6cd8da4825858d30df396.jpg

    Giet de olijfolie erover en kruid met peper en zout. Mix fijn.

  7. b9ba42415632a0ff74219db3db9e87fd6280ec3d2e9ede574a87409f1d197a73.jpg

    Schik de zalm in een ovenschaal en bestrijk met 2 el pesto.

  8. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.

  9. a70cf94e277c67875c1e6e3029d737ebf2959d533cefe912adeeb6e6bf819824.jpg

    Snij de tomaatjes doormidden. Spoel de spinazie.

  10. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Kook de fettuccine in 4 min ‘al dente’.

  11. Giet af, doe in een serveerkom en schep de pesto er onmiddellijk door.

  12. f21be124c9807cc990910bcdcd647f23b0b4e023b904ea0f58ec6239c0fb8641.jpg

    Schep de spinazieblaadjes, tomaatjes en zalm erdoor.

  13. Zet de schotel op tafel en iedereen kan zich bedienen.