Fettuccine met pesto en zalm

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g Soubry intense fettuccine
  • 400 g Spar zalmfilet
  • 100 g Spar spinazieblaadjes
  • 250 g gekleurde rijpe kerstomaatjes
  • 2 plantjes Boni bio basilicum
  • 2 teentjes look
  • 40 g Spar pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 ml Boni Griekse olijfolie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pesto: rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze een beetje kleuren.
  3. Pel de look en snij in stukjes.
  4. Snij de basilicumblaadjes en zachte steeltjes grof en snij de Parmezaanse kaas in stukjes.
  5. Doe de look, Parmezaanse kaas, basilicum en 2 el pijnboompitjes in een hakmolentje.
  6. Giet de olijfolie erover en kruid met peper en zout. Mix fijn.
  7. Schik de zalm in een ovenschaal en bestrijk met 2 el pesto.
  8. Zet 20 min in de voorverwarmde oven.
  9. Snij de tomaatjes doormidden. Spoel de spinazie.
  10. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Kook de fettuccine in 4 min ‘al dente’.
  11. Giet af, doe in een serveerkom en schep de pesto er onmiddellijk door.
  12. Schep de spinazieblaadjes, tomaatjes en zalm erdoor.
  13. Zet de schotel op tafel en iedereen kan zich bedienen.
< naar recepten