Tomatenwater

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 3 kg rijpe volle grondtomaten
  • verse basilicum
  • 1 verpakking minimozzarellabolletjes
  • tabasco
Recept

1. Pel 2 tomaten, ontpit ze en snij de kwartjes in gelijke brunoise. Snij de overige tomaten in stukken en blender ze fijn met de helft van de basilicumblaadjes. Breng op smaak met peper, zout en tabasco.
2. Neem een diepe kom of pot waar je een puntzeef in kan hangen. Leg hierin een vochtige neteldoek. Giet het gemixte tomatensap in de neteldoek. Laat gedurende een nacht uitlekken op een koele plaats. Het is de bedoeling dat het tomatensap langzaam kan druppelen door de neteldoek zonder er druk op uit te oefenen. Zo bekom je helder, kleurloos water met een uitgesproken tomatensmaak.
3. Haal de kom ’s anderendaags uit de koeling en giet het helder tomatenwater in de glazen.
4. Werk af met de tomatenbrunoise, mozzarellabolletjes en kleine basilicumblaadjes.
5. Serveer koud.

< naar recepten