Selder. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de bokaal en deksel gedurende minstens 5 minuten in sodawater. Spoel ze grondig af onder stromend water en zet ze omgekeerd te drogen op een propere handdoek.
-
Pel de uien en teentjes look. Snipper beide fijn. Spoel de selderstengels en snij fijn.
-
Was de tomaten, verwijder de steeltjes en snij in 4.
-
Verwarm de olijfolie in een kookpot. Voeg de selderstukjes en ui- en looksnippers toe en laat even stoven op een hoog vuur.
-
Voeg de tomaten toe en roer af en toe gedurende 5 à 10 minuten tot de velletjes loskomen.
-
Doe alle groenten in de tomatenpers en pureer alles fijn.
-
Doe de puree in een kookpot en laat op een zacht vuur reduceren. Dit duurt ± 1u30 tot 2 uur. Roer regelmatig om.
-
Giet de tomatenpassata met behulp van een trechter in de bokaal. Vul de bokaal tot 1 vinger van de rand.
-
Zet het deksel op de bokaal en draai de bokaal ondersteboven.
-
Laat de bokaal langzaam afkoelen. Draai er een handdoek rond om de warmte bij te houden.
-
Na afkoeling moet het deksel zijn aangetrokken en mag het niet meer klikken. Door de lucht die in de bokaal zit, wordt de bokaal tijdens het afkoelen vacuüm gezogen.