Kruidige confituur van kerstomaatjes

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 kg kerstomaatjes
  • 3 takjes dragon
  • zeste en sap van ½ citroen
  • zeste en sap van ½ sinaasappel
  • Boni Selection Griekse olijfolie
  • ¼ kl kaneelpoeder
  • ¼ kl gemalen gemberpoeder
  • ¼ kl zout
  • ¼ kl gemalen steranijs
  • ½ kl piment d’espelette
  • 2 el balsamicoazijn
  • 500 g geleisuiker 2:1
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de tomaatjes middendoor. Schik ze met de dragon op een bakplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en espelettepeper.
  4. Zet 20 min in de oven tot de tomaatjes zacht zijn.
  5. Giet de tomaatjes vervolgens in een ruime kookpot en voeg de rest van de ingrediënten toe.
  6. Roer stevig om en laat ½ u rusten.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat 3 min doorkoken.
  8. Reinig de potten en deksels met kokend water en zet omgekeerd op een schone doek.
  9. Draai de bokalen om en zet ze op de vochtige doek. Vul de potten tot de rand, schroef het deksel erop en draai ze om. Laat afkoelen en draai ze dan pas terug om.
  10. Bewaar op een donkere, koele plaats.
< naar recepten