Confituur van puntpaprika’s, tomaat en chili

Confituur van puntpaprika’s, tomaat en chili

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de paprika’s en picantina’s in de lengte middendoor en verwijder de zaadlijsten en steelaanzet. Schik ze met de velkant naar boven op een ovenschaal en zet bovenaan in de oven.

  3. Leg de tomaten op een andere ovenschaal. Zet onder de paprika’s in de oven en laat in 30 min garen.

  4. Haal de tomaten uit de oven en verwijder het vel.

  5. Laat de paprika’s nog even garen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen in een stevige, gesloten plastic zak. Nu kan je de schil makkelijk verwijderen.

  6. Laat de picantina’s ongemoeid.

  7. Doe alles samen in een pan en voeg de rijstazijn en bruine suiker toe. Rasp de gember erover en druk het gembersap uit de vezels. Voeg een snuif zout toe.

  8. Verwarm op een matig hoog vuur onder regelmatig roeren om de paprika’s in stukken te breken.

  9. Laat koken tot een confituursubstantie terwijl je blijft roeren.

  10. Giet in schone glazen potten en bewaar tot 3 weken in de koelkast.