Soep van geroosterde tomaten en puntpaprika met basilicum

8Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1,2 kg pruimtomaten
  • 450 g gourmato-tomaat
  • 8 teentjes look
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 125 g geschilde aardappelen
  • 3 el Boni Selection tomatenpuree
  • 2 l groentebouillon
  • 1 potje verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Boni Selection olijfolie
  • Spar ciabatta
  • zeezout
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Was alle tomaten en snij ze middendoor. Schik alles op een bakplaat.
  3. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de puntpaprika’s, snij in stukken en leg bij de tomaten.
  4. Pel en plet de tenen look en leg tussen de tomaten. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 30 min roosteren in de oven.
  5. Pluk de basilicumblaadjes.
  6. Snij de aardappel in blokjes.
  7. Verwarm een scheut olie in een ruime pot en bak de aardappelblokjes ondervoortdurend roeren.
  8. Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen tot de aardappelblokjes zacht zijn.
  9. Voeg de geroosterde tomaten, puntpaprika’s, look en ½ van de basilicum toe.
  10. Laat even meekoken en pureer de soep glad. Druk indien nodig nog eens door een zeef om de tomatenvelletjes te verwijderen.
  11. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  12. Werk af met verse basilicumblaadjes en schilfers Parmezaanse kaas. Serveer met versgebakken ciabatta.
< naar recepten