Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Was alle tomaten en snij ze middendoor. Schik alles op een bakplaat.
-
Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de puntpaprika’s, snij in stukken en leg bij de tomaten.
-
Pel en plet de tenen look en leg tussen de tomaten. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en laat 30 min roosteren in de oven.
-
Pluk de basilicumblaadjes.
-
Snij de aardappel in blokjes.
-
Verwarm een scheut olie in een ruime pot en bak de aardappelblokjes ondervoortdurend roeren.
-
Voeg de tomatenpuree toe en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen tot de aardappelblokjes zacht zijn.
-
Voeg de geroosterde tomaten, puntpaprika’s, look en ½ van de basilicum toe.
-
Laat even meekoken en pureer de soep glad. Druk indien nodig nog eens door een zeef om de tomatenvelletjes te verwijderen.
-
Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Werk af met verse basilicumblaadjes en schilfers Parmezaanse kaas. Serveer met versgebakken ciabatta.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven