Omelet baveuse met tomaat en basilicum

Omelet baveuse met tomaat en basilicum

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de tomaten, ontpit ze en snij in dobbelsteentjes. Pluk de basilicumblaadjes en snij een deel fijn.

  2. Klop de eieren los. Meng ½ van de boter eronder. Kruid met peper en zout.

  3. Smelt ½ van de boter in de pan op een zacht vuur. Giet het eimengsel erin. Hou de pan een beetje schuin zodat de eieren overal kunnen stollen.

  4. Leg in het midden van de omelet een deel van de tomaatblokjes en wat fijngesneden basilicum.

  5. Let op dat de omelet smeuïg blijft. Vouw, als de onderkant van de omelet begint te garen maar je op de bovenkant nog ‘nat’ ei ziet, de twee buitenste helften van de omelet naar binnen. Eerst de linkerkant naar binnen, dan de rechterkant daaroverheen. Je hebt nu geen grote cirkel meer, maar een langwerpige omelet. Druk deze heel zachtjes aan, gaar nog ½ min en haal uit de pan.

  6. Serveer de omelet op een warm bord. Werk af met nog wat tomatenblokjes en een takje basilicum.