Mozzarellasoep met kerstomaatjes en basilicum

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en hak fijn. Pluk de mooie topjes van de basilicum om de soep mee af te werken.
-
Pureer de mozzarella met het vocht helemaal glad in de keukenrobot.
-
Giet wat olijfolie in een pan en fruit de uisnippers en de rest van de basilicum.
-
Schenk de bouillon en room erbij. Laat 5 minuten op een zacht vuur doorwarmen.
-
Voeg de mozzarellapuree toe, mix en zeef door een fijne puntzeef. Warm de soep op, maar laat zeker niet meer koken. Kruid met peper en zout.
-
Snij de kerstomaatjes in 2 en verdeel over de soepkommetjes. Schep de soep erop.
-
Garneer met de basilicumplukjes, besprenkel met olijfolie en maal er nog wat zwarte peper over.
-
Tip: laat de soep zeker niet koken als de mozzarellapuree toegevoegd is, anders gaat de soep schiften en draderig worden.