Linzensalade met gekonfijte kerstomaatjes en blauwe bessen

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g veelkleurige kerstomaatjes
  • 3 takjes verse oregano
  • 1 koffielepel suiker
  • 6 eetlepels Boni Selection Griekse olijfolie
  • 150 g blauwe bessen
  • 250 g Boni Selection linzen
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • 40 g Spar Tasty pistachenoten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 koffielepel Boni Selection mosterd
Recept

1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Snij de tomaatjes middendoor en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met suiker, kruid met zout en besprenkel met olijfolie. Leg de takjes oregano tussen de tomaatjes en plaats 45 minuten in de oven.
3. Kook de linzen net gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.
4. Scheur de basilicumblaadjes in stukken.
5. Haal de schaal uit de oven. Giet het vrijgekomen tomatenvocht in een kommetje en klop dit tot een dressing samen met de andere dressingingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
6. Meng de dressing door de linzen. Schep de tomaatjes, blauwe bessen en basilicumblaadjes er voorzichtig door.
7. Werk af met pistachenoten.

< naar recepten