Linzensalade met gekonfijte kerstomaatjes en blauwe bessen

Linzensalade met gekonfijte kerstomaatjes en blauwe bessen

Allergenen

Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Snij de tomaatjes middendoor en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Bestrooi met suiker, kruid met zout en besprenkel met olijfolie. Leg de takjes oregano tussen de tomaatjes en plaats 45 minuten in de oven.

  3. Kook de linzen net gaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.

  4. Scheur de basilicumblaadjes in stukken.

  5. Haal de schaal uit de oven. Giet het vrijgekomen tomatenvocht in een kommetje en klop dit tot een dressing samen met de andere dressingingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Meng de dressing door de linzen. Schep de tomaatjes, blauwe bessen en basilicumblaadjes er voorzichtig door.

  7. Werk af met pistachenoten.