Linzensalade met gerookte kip en gekonfijte trostomaatjes

Linzensalade met gerookte kip en gekonfijte trostomaatjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid de kippenfilets met peper en zout. Doe de rookschaafsels in de rookpan en laat warm worden. Leg de kippenfilets op de rooster en dek de rookpan af met een deksel. Laat de schaafsels eerst op een hoog vuur goed roken, verlaag het vuur en laat het vlees daarna op een zachte temperatuur verder gaar roken. Dit duurt 20 à 25 minuten. Haal het vlees uit de rookpan en laat afkoelen.

  2. Schik de trostomaatjes in een vuurvaste schotel en zorg ervoor dat ze naast elkaar liggen. Giet 4 dl olijfolie over de tomaatjes. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat de tomaatjes gedurende 30 à 40 minuten marineren in een voorverwarmde oven op 80°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Kook de linzen gaar in ruim gezouten water gedurende ± 30 minuten. Giet ze af en laat ze afkoelen.

  4. Dragonvinaigrette: meng de dragonazijn en olijfolie tot een homogene emulsie. Kruid met peper, zout en enkele blaadjes verse dragon.

  5. Pel de rode ui en snij in fijne ringen. Haal de ringen voorzichtig uit elkaar. Snij de gerookte kippenfilets in fijne blokjes. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Meng de linzen met de blokjes kip en lente-uitjes in een kom. Smaak af met de dragonvinaigrette, kruid met peper en zout en werk af met enkele blaadjes verse dragon. Vul de ringvorm met de gemengde linzensalade en druk stevig aan.

  7. Schik de rode uiringen op de borden. Zet de gevulde ringvorm erop en haal deze er voorzichtig af. Schik de gekonfijte trostomaatjes errond. Werk af met nog wat dragonvinaigrette.