Linzensalade met avocado en schelvis PT1H 4 porties balsamicoazijn 1 kruidentuiltje 1 kleine rode ui 2 el Boni Selection kappertjes 200 g Boni Selection zongedroogde tomaatjes op olie 750 g schelvisfilet 2 bosjes basilicum 250 g groene linzen 2 bosjes platte peterselie Boni olijfolie 2 avocado’s

Linzensalade met avocado en schelvis

f780f731338c7b661ccf6a4d79d468d9793ca244e48bb1c1330ee3ea6ac93452.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de linzen net gaar in licht gezouten water met een kruidentuiltje in ± 20 minuten. Giet af en laat uitlekken.

  2. Kruid de visfilets met peper en zout. Bestrijk met olijfolie en laat garen onder de grill.

  3. Hak de basilicum en peterselieblaadjes fijn. Snij de tomaatjes in reepjes. Pel de ui en snipper fijn.

  4. Snij de avocado middendoor, haal de pit eruit met de punt van een mes. Schep het vruchtvlees in 1 beweging met een eetlepel uit de schil. Snij de avocado in plakjes.

  5. Schep de verse kruiden, uisnippers, kappertjes en tomaatreepjes door de linzen. Voeg nog wat kruidenolie van de tomaatjes naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel de linzensalade over de borden. Schik de vis en avocadoplakjes erop en druppel er wat balsamicoazijn over.