Linzensalade uit de Auvergne

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 200 g groene linzen
  • 1 kruidenboeket
  • 100 g Boni Selection pompoen- en zonnebloempitten, chiazaad en hennepzaad
  • 2 selderstengels
  • 50 g roquefort
  • 2 sjalotten
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 el Boni Selection dijonmosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el sap van citroen
  • 2 el notenolie
  • 3 el Boni Selection olijfolie
  • 1 el esdoornsiroop
Recept
  1. Kook de linzen beetgaar in ruim water met het kruidentuiltje (± 20 min).
  2. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Rooster de noten in een droge koekenpan en hak grof.
  4. Snij de selderstengels in fijne maantjes. Pel de sjalotjes en snipper fijn.
  5. Vinaigrette: klop de mosterd met de balsamicoazijn, het citroensap en de esdoornsiroop in een kom met een vork los.
  6. Voeg de noten- en olijfolie in een fijn straaltje toe onder voortdurend kloppen tot je een romige textuur krijgt. Kruid royaal met peper en zout.
  7. Snij de ongeschilde appel in fijne plakjes
  8. Schep de walnoten, appel, selder en sjalotjes door de linzen. Giet ½ van de vinaigrette erover. Hussel door elkaar.
  9. Verkruimel de kaas erover en besprenkel met vinaigrette.
< naar recepten