Opgeklopte fetadip met gekonfijte kerstomaatjes en za’atar

Opgeklopte fetadip met gekonfijte kerstomaatjes en za’atar

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 3e62ed58109c3b1882f0b96d4656cfe97650f33f968e32326e8b3ff0778fe695.jpg

    Halveer de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal, besprenkel met 1 el honing en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en rooster gaar in 30 min.

  3. Doe de za’atar in een kommetje en roer er olijfolie door tot een smeerbare pasta.

  4. 5a2ce4c7847c14d9ac1a0f0ecc64d200ce02b8d03a6cfe1d668985c34e1082b8.jpg

    Snij een pitabroodje eerst horizontaal middendoor en dan in driehoekjes. Bestrijk met za’atarpasta. Bak krokant in de oven.

  5. 9566544e3507a723b4d832271a3f11023df1fd36c2a1a941d6f48575912b3845.jpg

    Klop de feta op met de yoghurt en roer de fijngesnipperde oreganoblaadjes erdoor.

  6. d9e5cc90eb680031459be4b4909621a03be493bcd2d495710147a59506fcb554.jpg

    Strijk de fetadip uit in een groot bord en schep de tomaatjes met jus erop.

  7. 7b9fc002fb13194e96d9555749ebee4d72893113c5d13781f5a10c63c539ed42.jpg

    Serveer met krokante stukjes pita.