Opgeklopte fetadip met gekonfijte kerstomaatjes en za’atar

58a898eaff92e6fb2313177aff04d00667781da68e074a6cc04e9efd6e408a82.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 3e62ed58109c3b1882f0b96d4656cfe97650f33f968e32326e8b3ff0778fe695.jpg

    Halveer de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal, besprenkel met 1 el honing en 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en rooster gaar in 30 min.

  3. Doe de za’atar in een kommetje en roer er olijfolie door tot een smeerbare pasta.

  4. 5a2ce4c7847c14d9ac1a0f0ecc64d200ce02b8d03a6cfe1d668985c34e1082b8.jpg

    Snij een pitabroodje eerst horizontaal middendoor en dan in driehoekjes. Bestrijk met za’atarpasta. Bak krokant in de oven.

  5. 9566544e3507a723b4d832271a3f11023df1fd36c2a1a941d6f48575912b3845.jpg

    Klop de feta op met de yoghurt en roer de fijngesnipperde oreganoblaadjes erdoor.

  6. d9e5cc90eb680031459be4b4909621a03be493bcd2d495710147a59506fcb554.jpg

    Strijk de fetadip uit in een groot bord en schep de tomaatjes met jus erop.

  7. 7b9fc002fb13194e96d9555749ebee4d72893113c5d13781f5a10c63c539ed42.jpg

    Serveer met krokante stukjes pita.