Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Roer de gist los in het lauwe water.

 2. Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot en gebruik een deeghaak. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en laat zachtjes draaien (op stand 1 à 2). Voeg het zout toe als de vloeistof is opgenomen. Giet de olijfolie er als laatste bij. Laat verder kneden tot je een elastisch deeg krijgt.

 3. Haal het deeg uit de kom en kneed verder met de hand tot een mooi glad bolletje. Leg in een kom, leg er een vochtige doek op en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur (20 à 25°C).

 4. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke porties (160 g) en bol deze opnieuw op. Laat nog 15 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een doek.

 5. Duw het deeg open met je handen tot 1 cm dikte. Rol met behulp van een deegrol het deeg dunner uit. Gebruik voldoende bloem zodat het deeg niet blijft kleven aan het oppervlak.

 6. Leg het pizzadeeg op een bebloemde bakplaat. Verdeel hierop je gewenste beleg.

 7. Must try toppings

 8. Pizza met kalfsgehakt, groene kool en pastinaakzalf

 9. Voorbereiding: 20 minuten

 10. Schil 150 g pastinaak en snij in stukken. Kook gaar in gezouten water, giet af en mix de pastinaak tot een gladde zalf. Reinig 1/4 groene kool en snij in fijne reepjes. Kook beetgaar in ruim gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat uitlekken. Stoof 100 g kalfsgehakt halfgaar in een hete pan met een weinig Boni Selection olijfolie. Bestrijk de pizzabodem met de pastinaakzalf. Bestrooi met de fijngesnipperde groene kool. Verdeel het gehakt erover, strooi 1 eetlepel grof gehakte Spar Tasty hazelnoten, 1 eetlepel grof gehakte Spar Tasty gepelde amandelen en 50 g parmezaanschilfers erover.

 11. Pizza met parmaham, artisjokcrème, aubergine en geitenkaas

 12. Voorbereiding: 10 minuten

 13. Pureer 100 g gekookte artisjok in eigen nat met een weinig Boni Selection olijfolie tot een fijne zalf. Snij 1/3 aubergine in fijne plakjes. Bestrijk de pizzabodem met de artisjokzalf, verdeel de aubergineschijfjes in waaiervorm erop en bestrijk elk schijfje met een beetje van de Spar geitenkaas. Beleg de pizza na het bakken met 4 sneetjes Spar Parmaham.

 14. Pizza met bloemkool en grijze garnalen

 15. Voorbereiding: 20 minuten

 16. Reinig 1/4 bloemkool en verdeel de helft in kleine roosjes. Kook de andere helft gaar in ruim gezouten kokend water, giet af en pureer tot een gladde zalf. Smaak deze bloemkoolzalf af met peper en zout. Laat de zalf afkoelen. Bak de bloemkoolroosjes kort aan in een pan met een weinig zeer hete Boni Selection olijfolie. Bestrijk de pizzabodem met de koude bloemkoolzalf. Trek 1 bolletje buffelmozzarella in stukjes en verdeel over de bloemkoolzalf. Strooi de krokant gebakken bloemkoolroosjes erover. Strooi 80 g Spar grijze garnalen er na het bakken over.

 17. Pizza margherita

 18. Voorbereiding: 5 minuten

 19. Bestrijk de pizzabodem met 80 g tomatenpassata voor pizza en verdeel 10 gesneden kerstomaatjes hierover. Trek 1 bolletje mozzarella in stukjes en verdeel erover. Verdeel blaadjes van 1 takje oregano erop. Besprenkel met wat Boni Selection olijfolie en strooi er wat grof zeezout op.

 20. Bak de pizza’s ± 10 à 15 minuten af in een voorverwarmde oven op 250°C (of maximumtemperatuur) boven- en onderwarmte.