Pizzadeeg

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kneed de bloem met de gist en het water 10 min in de keukenrobot tot het een mooie bol vormt en het water is opgenomen. Voeg het zout toe en laat nog 2 min kneden.
-
Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 1 nacht in de koelkast.
-
’s Anderendaags:
-
Weeg het deeg en verdeel in 4 gelijke delen. Maak hiervan mooie bolletjes.
-
Vorm elk deegbolletje tot een ronde pizza van 18 à 20 cm. Gebruik zeker geen deegrol. Neem het deeg in de hand, rol uit met de duimen en laat het deeg ondertussen hangen. Zorg ervoor dat je een mooie ronde pizza bekomt. Duw een rand met je vingertoppen.
-
Beleg naar smaak.
-
Verwarm de oven op 300°C of de hoogste stand die je oven heeft en laat je pizzasteen een half uur warm worden.
-
Bak de pizza’s 8 min (afhankelijk van de oven).
-
Haal uit de oven en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders