Roze pastadeeg met eieren
Ingrediënten
- 200 g bloem 00
- 2 Spar eieren
- ½ kl zout
- 2 el water
- 2 el gepureerde rode bietjes
Recept
- Strooi de bloem in een hoopje op je werkblad.
- Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin. Leg de gepureerde rode bietjes in het midden van het kuiltje.
- Strooi het zout op de rand van de bloem en giet het water in het kuiltje.
- Meng de eieren, gepureerde rode bietjes en het water door de bloem met de vingers van 1 hand of een vork.
- Blijf mengen tot er een dikke pasta ontstaat.
- Kneed met beide handen tot een zacht en soepel deeg gedurende 10 min.
- Is het deeg te droog, maak je handen nat en kneed verder. Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog wat bloem toe.
- Verpak in plastic folie en laat minstens 20 min rusten.
- Rol het deeg plat met een deegrol en rol er met de hand picci van of draai het door de pastamachine tot lasagnevellen.
- Die lasagnevellen snij je vervolgens met het hulpstuk in spaghetti of tagliatelle.
Delen