Ansjovispasta met radijsjes en hardgekookte eieren

Ansjovispasta met radijsjes en hardgekookte eieren

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie.

  2. Pel de teentjes look en hak fijn.

  3. Kook de amandelen kort op in kokend water. Haal ze uit het water, laat ze even afkoelen en pel de amandelen. Rooster de gepelde amandelen in een droge koekenpan. Laat de amandelen afkoelen.

  4. Pureer de ansjovis, lookteentjes, geroosterde amandelen en gehakte peterselie in een blender of stamp alles fijn in een vijzel.

  5. Giet het citroensap erbij. Meet de ansjovisolie af en voeg extra olijfolie toe tot je 150 ml vloeistof hebt. Voeg de olie geleidelijk toe aan het ansjovismengsel en meng tot een pasta.

  6. Meng de citroenzeste eronder.

  7. Giet de ansjovispasta in potjes en schenk op de ansjovispasta een laagje olie. Sluit af en bewaar in de koelkast tot gebruik. Deze ansjovispasta blijft 2 weken goed.

  8. Reinig de radijsjes en snij de steeltjes eraf. Snij de hardgekookte eieren in 2.

  9. Serveer de ansjovispasta met de radijsjes en eieren. Ook heerlijk op geroosterd stokbrood als hapje.