Ribollita met zoete aardappel, spinazie en witte bonen

c7e9072eb1e6ec12e715b09082a7dd5470d512132f65f50f1bfdae3903d3115f.jpg

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en wortelen en snij ze in kleine blokjes.

  2. Pel de rode ui en snipper fijn.

  3. Snij de lente-ui in fijne ringetjes en de selder in stukjes.

  4. Pel de look en snij in fijne plakjes.

  5. Bind de verse kruiden en het laurierblad samen tot een kruidentuiltje.

  6. Verwarm een scheut olie in een ruime pot en stoof de rode uisnippers glazig.

  7. Voeg de look, lente-ui, selder, zoete aardappel en wortelblokjes toe en roerbak.

  8. Bak de tomatenpuree even mee en overgiet met 1,5 l water. Voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook.

  9. Laat 30 min op een zacht vuur pruttelen.

  10. Voeg de bonen toe en warm op.

  11. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

  12. Breng op smaak met peper en zout.

  13. Serveer met schilfers Parmezaanse kaas.